in dier voege


in dier voege 1.0

(formeel; archaïsch)

op die wijze; op die manier; op een dusdanige manier; zodanig; aldus
Veel vaker dan in dezer voege gevolgd door een dat-zin.

Algemene voorbeelden


Hendrika: Je schaap is een geit, een Nubische. Groninganus: Dank je! Zal het nog even veranderen in dier voege.

http://groninganus.wordpress.com/2012/06/19/retour-zuurdijk/,

Het mentalisme in de linguïstiek is nauw verbonden met Noam Chomsky [...]. In tegenstelling tot de traditionele structuralisten geloofde hij echter niet aan de representativiteit van corpora, daar deze niet alle mogelijk te genereren uitingen bevatten. In dier voege introduceerde hij een vorm van cartesianisme in de linguïstiek en de studie van de taalontwikkeling, dat zich bezint omtrent de theoretische syntactische mogelijkheden die de taal biedt, onafhankelijk van hoe ze in de reële communicatie voorkomt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mentalistische_taalkunde,

Waar in deze algemene voorwaarden wordt gesproken van "levering (van zaken)", wordt daaronder tevens verstaan het verrichten van diensten en werkzaamheden van welke aard dan ook. In dier voege valt te denken aan het specifiek ontwerpen of aanpassen van artikelen of verpakkingen aan de individuele eisen van een koper.

http://www.sillystuff.nl/copyright/

Combinatiemogelijkheden


met dat-zin


  • in dier voege dat

De grens van de gemeente Den Helder in de Noordzee wordt in dier voege gewijzigd dat de nieuwe grens als volgt komt te lopen. Zij begint in het meest westelijke punt van de bestaande grens tussen de gemeenten Den Helder en Texel en volgt in ongeveer zuidelijke richting een rechte lijn tot het punt met de coördinaten x = 104 000; y = 545 000.

http://wetten.overheid.nl/BWBR0004891/geldigheidsdatum_08-05-2014,

De lidstaten passen hun nationale monopolies van commerciële aard aan in dier voege dat elke discriminatie tussen de onderdanen van de lidstaten wat de voorwaarden van de voorziening en afzet betreft is uitgesloten.

http://www.europeseverkiezingen.com/id/vh25czt4xmzr/artikel_31_nationale_monopolies_van,

Bij besluit van de algemene ledenvergadering van de vereniging de dato negen oktober tweeduizend vier, werd besloten de statuten van de vereniging te wijzigen, en wel in dier voege dat deze worden aangepast aan de normen van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU), van welk besluit blijkt uit een aan deze akte gehecht exemplaar van de notulen.

https://www.avzeewolde.nl/pages/397/statuten-av-zeewolde/,

Gelet op het vorenstaande en gelet op het belang van de leerling om ook nog dit jaar in wiskunde A examen te kunnen doen zal de voorzieningenrechter het verzoek toewijzen in dier voege dat verweerder de leerling in staat zal stellen om deel te nemen aan een afzonderlijk deelstaatsexamen wiskunde A, naast het staatsexamen in het gekozen atheneumvakkenpakket met wiskunde B.

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2013:9419,

Contractuele bedingen zijn alleen van kracht tussen handelende partijen. In bepaalde gevallen kan wel een uitzondering op dit beginsel worden aanvaard in dier voege dat een derde een contractueel beding in redelijkheid tegen zich moet laten gelden, maar daartoe zal dan een voldoende rechtvaardiging moeten kunnen gevonden worden in de aard van het betreffende geval.

https://www.studytubelaw.nl/arresten/263-deka-hanno-citronas-khaly-freezer,

Vanavond is de leiding in handen van de Vereniging Wildbeheer Veluwe (VWV), die zich met de Veluwse edelherten en wilde zwijnen bezighoudt, in dier voege dat voor de zwijnen ook weer aparte telavonden worden georganiseerd.

NRC,